Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Plnené kuracie stehná

Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Teplý zeleninový šalát
Šošovicová krémová polievka
Caponata a lá Podravka
Papriky plnené rizotom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Špagety zo Stredomoria
Penne so špargľovou omáčkou
Paradajková polievka s bazalkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Šalát s krevetami
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové rizoto so slaninou
Pikantné bravčové závitky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Teľacia roláda
Kuracie fajitas
Mäsová roláda a lá pahreba
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rýchle lasagne
Kačica na pomarančoch
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Polievka s mäsovými guličkami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Ražniči z mletého mäsa
Grilované kuracie prsia
Jaipur kari
Ovocný šalát s kuracinou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ryžové guľôčky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Sendviče z vajíčok a s lososom
Morčacie prsia s jablkami
Hovädzí steak so zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kura na sladko
Opekaná zelenina
Pečený losos v medovej omáčke
Slepačia polievka s knedličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Tento nápaditý a chutný recept na večeru pozostáva z jemných a šťavnatých kuracích stehien plnených syrom a zabalených v slanine.

Suroviny

600 g vykostených kuracích stehien
1 Podravka na kurča
3 jarné cibuľky
100 g smotanového syra
12 plátkov pancetty alebo slaniny (200 g)

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Kuracie stehná opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na kurča a votrieme do mäsa. Necháme postáť 30 minút.
  • 2 Každé namarinované stehno rozrežeme tak, že nôž vložíme do dutiny, ktorá ostala po odkostení a opatrne rozkrojíme.
  • 3 Jarnú cibuľku nasekáme na väčšie kúsky a zmiešame so smotanovým syrom. Zmesou natrieme každé rozrezané stehno, zavinieme a obalíme v slanine. Na obalenie použijeme podľa potreby jeden až dva plátky slaniny.
  • 4 Obalené kuracie stehná vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C /375 stupňov farenheita/plynový stupeň 5 po dobu 40-50 minút.
  • 5 Obalené plnené kuracie stehná podávame s čerstvým miešaným šalátom.

Malé tajomstvá

Pancetta alebo plátky slaniny pomáhajú zachovať jemnosť kuracieho mäsa a zároveň mu dodajú výbornú arómu. Pre docielenie ešte lepšej chute, môžete každé stehno pred zabalením do slaniny potrieť trochou medu.

Zdieľať s priateľmi