Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Polievka s mäsovými guličkami

Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Chrumkavé pečené zemiaky
Hovädzí steak so zeleninou
Opekaná zelenina
Šošovicová krémová polievka
Penne so špargľovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Papriky plnené rizotom
Ražniči z mletého mäsa
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mäsová roláda a lá pahreba
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kačica na pomarančoch
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Teplý zeleninový šalát
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacie rolky s ryžou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kura na sladko
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacie prsia s jablkami
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Ryžové guľôčky
Zeleninové rizoto so slaninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Slepačia polievka s knedličkami
Teľacia roláda
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Rýchle lasagne
Plnené kuracie stehná
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Grilované kuracie prsia
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šalát s krevetami
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka s bazalkou
Jaipur kari
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi