Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rezne s chutnou omáčkou
Kuracie fajitas
Rýchle lasagne
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacie prsia s jablkami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ryžové guľôčky
Jaipur kari
Hovädzí steak so zeleninou
Kura na sladko
Šalát s krevetami
Chrumkavé pečené zemiaky
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové rizoto so slaninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Caponata a lá Podravka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z mletého mäsa
Penne so špargľovou omáčkou
Mäsová roláda a lá pahreba
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Sendviče z vajíčok a s lososom
Papriky plnené rizotom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Šošovicová krémová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Nové zemiaky s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Grilované kuracie prsia
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Teplý zeleninový šalát
Kačica na pomarančoch
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacie rolky s ryžou
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pikantné bravčové závitky
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacia roláda
Viac receptov pre túto náladu

Tieto steaky z tuniaka ochutené rozmarínom a podávané na honosnom podklade z rukoly a valeriánky poľnej s kúskami červeného pomaranča, sú jednoducho vždy zásahom do čierneho.

Suroviny

800 g filiet z čerstvého tuniaka
1 vetvička rozmarínu
1 vetvička fenikla
4 strúčiky cesnaku
100 ml extra panenského olivového oleja
100 g rukolových listov
70 g valeriánky poľnej
1 červený pomaranč (100 gramov)
8 ks čiernych olív
ocot balsamico
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Filety z tuniaka opláchneme a kuchynskými utierkami vysušíme, následne ich nakrájame na malé steaky.
  • 2 Olivový olej rozmixujeme spolu s lístkami rozmarínu, fenikla a cesnakom a pripravíme hladkú marinádu. Steaky z tuniaka posypeme jednou lyžicou Podravky a marinujeme v pripravenej marináde po dobu približne 10 minút.
  • 3 Tuniaka vyberieme dierovanou naberačkou, aby nám odkvapkala zvyšná marináda a steaky sprudka osmažíme na panvici z obidvoch strán (tuniak by mal ostať v strede ružový). Pridáme trochu zvyšnej marinády.
  • 4 Na tanier naaranžujeme listy rukoly a valeriánky poľnej. Pridáme na kocky nakrájaný červený pomaranč a pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico. Na vrch naaranžujeme steaky z tuniaka, pokvapkáme marinádou a podávame.

Malé tajomstvá

Dokonale pripravený tuniak by mal byť zvonka sprudka opečený a chrumkavý, v strede mäkký a ružový. Aby sme zachovali šťavnatosť a jemnosť tuniaka, opekáme ho na stredne rozpálenom oleji a obraciame, až keď je zo spodnej strany zatiahnutý a opečený.

Zdieľať s priateľmi