Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Rezne s chutnou omáčkou

Penne so špargľovou omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Caponata a lá Podravka
Kuracie prsia pečené v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky z roštenky so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Teplý zeleninový šalát
Kura na sladko
Jaipur kari
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rýchle lasagne
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Ryžové guľôčky
Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Plnené kuracie stehná
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Opekaná zelenina
Grilované kuracie prsia
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ražniči z mletého mäsa
Špagety zo Stredomoria
Sendviče z vajíčok a s lososom
Chrumkavé pečené zemiaky
Mäsová roláda a lá pahreba
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kačica na pomarančoch
Morčacina s citrónom a oreganom
Pikantné bravčové závitky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Hovädzí steak so zeleninou
Kuracie fajitas
Šalát s krevetami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Teľacia roláda
Polievka s mäsovými guličkami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Morčacie rolky s ryžou
Zeleninové rizoto so slaninou
Šošovicová krémová polievka
Morčacie prsia s jablkami
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Hovädzie rezne s mrkvovo-zelerovo-krémovou omáčkou s rozmarínom podávajte teplé a vychutnávajte si voňavé jedlo.

Suroviny

700 g hovädzích rezňov zo stehna
100 g cibule
100 g zeleru
20 g masla
50 ml bieleho vína
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
2 lyžice olivového oleja
2 - 3 mrkvy
2 strúčiky cesnaku
vetvička rozmarínu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby90 min

  • 1 Na zmesi masla a olivového oleja opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a pražíme, dokým nebude cibuľa sklovitá a cesnak nepustí peknú vôňu.
  • 2 Rezne zľahka osolíme, okoreníme, dáme ich na panvicu k cibuli a cesnaku a opečieme z oboch strán.
  • 3 Podlejeme trochou teplej vody a dusíme, dokým mäso trošku nezmäkne.
  • 4 Pridáme nakrájanú mrkvu a zeler, rozmarín a hovädzí bujón Podravka.
  • 5 Podlejeme vínom a vodou, prikryjeme a ďalej dusíme, dokým mäso úplne nezmäkne.

Tip

Ak chcete mať krémovú omáčku, tak mäkké mäso vyberte z hrnca, zeleninu nechajte trošku vychladnúť a potom ju rozmixujte tyčovým mixérom.

Porcia

Teplé rezne podávajte s omáčkou a uvarenými haluškami.

Zdieľať s priateľmi