Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Papriky plnené rizotom
Rýchle lasagne
Chrumkavé pečené zemiaky
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Slepačia polievka s knedličkami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kura na sladko
Kuracie fajitas
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s krevetami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Grilované kuracie prsia
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Ryžové guľôčky
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Penne so špargľovou omáčkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Zeleninové špízy
Teľacia roláda
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Rolky z roštenky so zeleninou
Kačica na pomarančoch
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Šošovicová krémová polievka
Pikantné bravčové závitky
Ražniči z mletého mäsa
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Mäsová roláda a lá pahreba
Plnené kuracie stehná
Morčacie rolky s ryžou
Morčacina s citrónom a oreganom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčacie prsia s jablkami
Pečený losos v medovej omáčke
Hovädzí steak so zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Jaipur kari
Viac receptov pre túto náladu

Hliva, kuriatka a shitake hríby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Suroviny

4 ks teľacích kotliet bez kosti (cca 500 g)
2 lyžičky Podravka ochucovadla Natur
čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
20 g masla
250 g húb
20 g masla
soľ
80 ml olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
1/2 lyžičky sušeného oregana
100 g rukoly

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
  • 2 Mäso dáme do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
  • 3 Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
  • 4 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
  • 5 Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
  • 6 Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

Tip

K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia hríbov hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Porcia

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

Zdieľať s priateľmi