Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Šošovicová krémová polievka

Teplý zeleninový šalát
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Mäsová roláda a lá pahreba
Jaipur kari
Kačica na pomarančoch
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Plnené kuracie stehná
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Chrumkavé pečené zemiaky
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Rýchle lasagne
Papriky plnené rizotom
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura na sladko
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka s mäsovými guličkami
Penne so špargľovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacia roláda
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Rezne s chutnou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s krevetami
Nové zemiaky s Ajvarom
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morčacie prsia s jablkami
Morčacina s citrónom a oreganom
Pikantné bravčové závitky
Ryžové guľôčky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Grilované kuracie prsia
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z mletého mäsa
Zeleninové špízy
Morčacie rolky s ryžou
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Hovädzí steak so zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi