Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Slepačia polievka s knedličkami

Morčacina s citrónom a oreganom
Chrumkavé pečené zemiaky
Teľacia roláda
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Špagety zo Stredomoria
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kura na sladko
Kuracie fajitas
Šalát s krevetami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie rolky s ryžou
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ryžové guľôčky
Morčacie prsia s jablkami
Papriky plnené rizotom
Polievka s mäsovými guličkami
Šošovicová krémová polievka
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Ražniči z mletého mäsa
Rolky z roštenky so zeleninou
Mäsová roláda a lá pahreba
Opekaná zelenina
Ovocný šalát s kuracinou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Plnené kuracie stehná
Zeleninové špízy
Nové zemiaky s Ajvarom
Kačica na pomarančoch
Pikantné bravčové závitky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované kuracie prsia
Kuracie prsia pečené v rúre
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Jaipur kari
Penne so špargľovou omáčkou
Rýchle lasagne
Viac receptov pre túto náladu

Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

Suroviny

500 g kuracieho mäsa (biele mäso bez kože)
4 lyžice oleja
200 g cibule
200 g mrkvy
200 g koreňového zeleru
100 g petržlenu
1 l vody
2 kocky Podravka Natur slepačieho bujónu
200 g konzervovaného hrachu
Knedličky:
2 vajcia
100 g hladkej múky
štipka soli
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
  • 2 Na zahriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne. Pridáme mäso a všetko spolu krátko opražíme.
  • 3 Zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď voda zovrie, pridáme kocky Natur bujónu a zakryté varíme na miernom ohni približne 30 minút.
  • 4 Vajcia zmiešame s múkou, soľou, petržlenom a všetko spolu vidličkou poriadne premiešame.
  • 5 Do variacej sa polievky dáme knedličky a varíme ešte približne 10 minút.
  • 6 Nakoniec do polievky pridáme scedený hrach.

Tip

Knedličky dávajte do polievky tak, že lyžičku, na ktorej máte cesto vložte aj s cestom do polievky. Lyžička sa zahreje a cesto sa odlepí od lyžičky.

Zdieľať s priateľmi