Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cestovinový šalát so surimi

Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Cviklové krupoto s bielou rybou
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka s bazalkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Losos s cuketovou krustou
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Ryžové guľôčky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Farebný jarný šalát
Šošovicová krémová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové špízy
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ochutená ryža
Pochúťka s Ajvarom
Grilované tofu
Ravioly so šalviou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie prsia pečené v rúre
Vyprážaný syr
Paradajkové košíčky so pšenom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hríbová mrvenička
Špagety zo Stredomoria
Mäsové guľky s omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Polievka z rukoly a kreviet
Paradajková polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniak so zeleninou
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované paradajky
Mrkvová polievka
Gyros šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Polievka z fazuľových strukov
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Caponata a lá Podravka
Strukovinový šalát so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Surimi sú mimoriadne populárne vo Východnej Ázii, špeciálne v Japonsku. Vyrábajú sa v najrozmanitejších podobách, u nás sú najznámejšie a najpopulárnejšie vo forme krabích tyčiniek.

Suroviny

500 g krabích tyčiniek surimi
500 g Podravka cestovín (penne)
250 ml tatárskej omáčky
220 ml majonézy
200 ml smotany
150 g sterilizovanej kukurice
štipka soli
1 čajová lyžička cukru
1 čajová lyžička Podravky ochucovadla Natur
1 lyžica olivového oleja
štipka soli
čierne korenie
petržlenová vňať na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Do vody pridáme olivový olej, soľ a uvaríme cestoviny „al dente“. Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a necháme vychladnúť. Surimi tyčinky nakrájame na 4 – 5 milimetrové tenké kolieska.
  • 2 Pripravíme dresing z majonézy, tatárskej omáčky, cukru, Podravky ochucovadla Natur, soli, čierneho korenie a smotany (podľa chuti). Do vychladnutých cestovín pridáme nakrájané krabie tyčinky surimi a dresing. Všetko dobre premiešame a dochutíme podľa vlastnej chuti.

Porcia

Šalát podávame na dezertnom tanieri alebo miske, ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou.

Malé tajomstvá

Semolinové cestoviny sú cestoviny zo 100 % tvrdej pšenice a sú výživovo hodnotnejšie ako klasické cestoviny.

Zdieľať s priateľmi