Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Sójový šalát s tuniakom

Ravioly so šalviou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Farebný jarný šalát
Gyros šalát
Paradajková polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ochutená ryža
Paradajkové košíčky so pšenom
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Vyprážaný syr
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečený losos v medovej omáčke
Ryžové guľôčky
Špagety zo Stredomoria
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Tuniak so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Strukovinový šalát so zeleninou
Mrkvová polievka
Teplý zeleninový šalát
Ražniči z lososa
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hríbová mrvenička
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Tabouleh
Grilované tofu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Šošovicová krémová polievka
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Opekaná zelenina
Cestovinový šalát so surimi
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Losos s cuketovou krustou
Pochúťka s Ajvarom
Grilované paradajky
Polievka z rukoly a kreviet
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi