Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Ražniči z lososa

Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Farebný jarný šalát
Biela ryba s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované tofu
Vyprážaný syr
Ružičková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Mrkvová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestovinový šalát so surimi
Pečený losos v medovej omáčke
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šošovicová krémová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajkové košíčky so pšenom
Tabouleh
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ochutená ryža
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pochúťka s Ajvarom
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Polievka z rukoly a kreviet
Hríbová mrvenička
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Tuniak so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Ryžové guľôčky
Polievka z fazuľových strukov
Sójový šalát s tuniakom
Letné zeleninové ragú
Kuracie prsia pečené v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované paradajky
Ravioly so šalviou
Mäsové guľky s omáčkou
Gyros šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Viac receptov pre túto náladu

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom od Podravky.

Suroviny

1 kg filiet z lososa
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
2 limetky alebo citróny
Ajvar jemný Podravka
čerstvé oregano
16 špajdlí

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
  • 3 Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
  • 4 Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  • 5 Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.

Tip

Špajdle na ražniči namočte do vody a nechajte ich postáť cca 1 hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.

Porcia

Podávame s Ajvarom Podravka a opraženými kúskami chleba.

Zdieľať s priateľmi