Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Gyros šalát

Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované paradajky
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Caponata a lá Podravka
Mrkvová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Grilované tofu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Mäsové guľky s omáčkou
Ružičková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ryžové guľôčky
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Letné zeleninové ragú
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestovinový šalát so surimi
Paradajkové košíčky so pšenom
Vyprážaný syr
Tuniak so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Opekaná zelenina
Biela ryba s kuskusom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z lososa
Kuracie prsia pečené v rúre
Pochúťka s Ajvarom
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Farebný jarný šalát
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Ravioly so šalviou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Špagety zo Stredomoria
Ochutená ryža
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hríbová mrvenička
Polievka z rukoly a kreviet
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi