Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Cviklové krupoto s bielou rybou

Strukovinový šalát so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Paradajková polievka s bazalkou
Plnená pečená cibuľa
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cesnakové bruskety
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Karí s bravčovým mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie závitky s prekvapením
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Paradajkové košíčky so pšenom
Ražniči z mletého mäsa
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Pizza v zemiakoch
Farebná šošovica
Šťavnaté mäkké zemiaky
Hríbová mrvenička
Pohánka s klobásou
Losos s cuketovou krustou
Oranžové rizoto
Šošovicová polievka so špenátom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Teplý zeleninový šalát
Domáce sushi
Tabouleh
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z rukoly a kreviet
Jaipur kari
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacie rolky s ryžou
Shakshuka s Ajvarom
Stredomorská frittata
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Teľacia roláda
Kura na sladko
Ravioly so šalviou
Pikantné bravčové závitky
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Treska so zeleninou
Strukovinové fašírky
Zeleninové chipsy
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Aj biela ryba môže vyzerať na tanieri farebne - podarí sa vám to, ak ako prílohu pripravíte chutné cviklové krupoto, ktoré je plné bielkovín, vitamínov a minerálnych látok.

Suroviny

2 šálka Lagris krúpov
2 šálky vody
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
1 šálka bieleho vína
1 ks nadrobno nakrájanej cibule
4 ks strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
2 PL olivového oleja
1 ks malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
4 PL postrúhaného chrenu
800 g filé z bielej ryby
100 g pistácií, vlašských orechov a tekvicových jadier
1 ks vajce
2 PL hladkej múky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby30 min

  • 1 Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak. V horúcej vode rozpustíme kocku zeleninového bujónu.
  • 2 Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša.
  • 3 Na záver vmiešame cviklu a chren a odstavíme zo sporáka.
  • 4 Pistácie, vlašské orechy a tekvicové jadierka opečieme na panvici. Porcie ryby osušíme a posolíme.
  • 5 Jednu stranu ryby obalíme v múke a vajíčku nakoniec v posekaných orechoch. Takto pripravenú rybu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 6 minút podľa hrúbky.

Malé tajomstvá

Jačmenné krúpy obsahujú vysoké množstvo sacharidov i bielkovín a tiež sú zdrojom vitamínov skupiny B a E.

Zdieľať s priateľmi