Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou

Ravioly so šalviou
Teľacia roláda
Sladko-kyslé grilované ražniči
Shakshuka s Ajvarom
Krevety na zeleninovom lôžku
Plnená pečená cibuľa
Polievka z rukoly a kreviet
Oranžové rizoto
Ražniči z mletého mäsa
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cesnakové bruskety
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Medailónky s hnedou ryžou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Hríbová mrvenička
Pizza v zemiakoch
Šošovicová krémová polievka
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Morčacie rolky s ryžou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kuracie závitky s prekvapením
Stredomorská frittata
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Domáce sushi
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Farebná šošovica
Strukovinové fašírky
Pohánka s klobásou
Šošovicová polievka so špenátom
Karí s bravčovým mäsom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové chipsy
Jaipur kari
Losos s cuketovou krustou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Tabouleh
Kura na sladko
Pikantné bravčové závitky
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Tieto steaky z tuniaka ochutené rozmarínom a podávané na honosnom podklade z rukoly a valeriánky poľnej s kúskami červeného pomaranča, sú jednoducho vždy zásahom do čierneho.

Suroviny

800 g filiet z čerstvého tuniaka
1 vetvička rozmarínu
1 vetvička fenikla
4 strúčiky cesnaku
100 ml extra panenského olivového oleja
100 g rukolových listov
70 g valeriánky poľnej
1 červený pomaranč (100 gramov)
8 ks čiernych olív
ocot balsamico
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Filety z tuniaka opláchneme a kuchynskými utierkami vysušíme, následne ich nakrájame na malé steaky.
  • 2 Olivový olej rozmixujeme spolu s lístkami rozmarínu, fenikla a cesnakom a pripravíme hladkú marinádu. Steaky z tuniaka posypeme jednou lyžicou Podravky a marinujeme v pripravenej marináde po dobu približne 10 minút.
  • 3 Tuniaka vyberieme dierovanou naberačkou, aby nám odkvapkala zvyšná marináda a steaky sprudka osmažíme na panvici z obidvoch strán (tuniak by mal ostať v strede ružový). Pridáme trochu zvyšnej marinády.
  • 4 Na tanier naaranžujeme listy rukoly a valeriánky poľnej. Pridáme na kocky nakrájaný červený pomaranč a pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico. Na vrch naaranžujeme steaky z tuniaka, pokvapkáme marinádou a podávame.

Malé tajomstvá

Dokonale pripravený tuniak by mal byť zvonka sprudka opečený a chrumkavý, v strede mäkký a ružový. Aby sme zachovali šťavnatosť a jemnosť tuniaka, opekáme ho na stredne rozpálenom oleji a obraciame, až keď je zo spodnej strany zatiahnutý a opečený.

Zdieľať s priateľmi