Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Ražniči z mletého mäsa

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Jaipur kari
Stredomorská frittata
Losos s cuketovou krustou
Plnená pečená cibuľa
Teľacia roláda
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové chipsy
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pikantné bravčové závitky
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Karí s bravčovým mäsom
Paradajková polievka s bazalkou
Domáce sushi
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Shakshuka s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Medailónky s hnedou ryžou
Pohánka s klobásou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Oranžové rizoto
Hríbová mrvenička
Šťavnaté mäkké zemiaky
Farebná šošovica
Strukovinové fašírky
Treska so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cesnakové bruskety
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ravioly so šalviou
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura na sladko
Pizza v zemiakoch
Šošovicová polievka so špenátom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Šalát z grilovanej zeleniny
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Kuracie závitky s prekvapením
Šošovicová krémová polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Krevety na zeleninovom lôžku
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi