Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracie závitky s prekvapením
Pikantné bravčové závitky
Medailónky s hnedou ryžou
Šošovicová krémová polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Ražniči z mletého mäsa
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Paradajková polievka s bazalkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Plnená pečená cibuľa
Stredomorská frittata
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Hríbová mrvenička
Strukovinové fašírky
Krevety na zeleninovom lôžku
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Treska so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Domáce sushi
Teplý zeleninový šalát
Oranžové rizoto
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové chipsy
Karí s bravčovým mäsom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Paradajkové košíčky so pšenom
Teľacia roláda
Jaipur kari
Pohánka s klobásou
Farebná šošovica
Shakshuka s Ajvarom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pizza v zemiakoch
Polievka z rukoly a kreviet
Tabouleh
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Losos s cuketovou krustou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Ravioly so šalviou
Šošovicová polievka so špenátom
Kura na sladko
Cesnakové bruskety
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šťavnaté mäkké zemiaky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná pražma alebo morský vlk sú samé o sebe kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou - to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

Suroviny

4 ks rýb (pražma alebo morský vlk, cca 400g/ks)
4 lyžice Podravka ochucovadla s cesnakom
400 g cherry paradajok
2 ks cibule
4 ks mladej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
75 ml olivového oleja
1 citrón
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme zmesou pripravenou z Podravky s cesnakom a z olivového oleja. Necháme postáť asi 40 minút, aby sa chute prepojili.
  • 2 Grilovací rošt potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Naukladáme naň ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
  • 3 K rybám pridáme cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 4 Keď sú ryby hotové, zložíme ich z grilu, poukladáme na tanier a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.

Tip

Počas grilovania ich viackrát potrite vetvičkou rozmarínu namočenou v olivovom oleji - dodáte tak jedlu ešte viac chute a vône.

Porcia

Hotové jedlo posypeme na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom a podávame.

Zdieľať s priateľmi