Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šťavnaté mäkké zemiaky

Šošovicová polievka so špenátom
Farebná šošovica
Teľacia roláda
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z rukoly a kreviet
Zeleninové chipsy
Oranžové rizoto
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Karí s bravčovým mäsom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Shakshuka s Ajvarom
Hríbová mrvenička
Ravioly so šalviou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Ražniči z mletého mäsa
Medailónky s hnedou ryžou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Treska so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Cesnakové bruskety
Šalát z grilovanej zeleniny
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Domáce sushi
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pikantné bravčové závitky
Tabouleh
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šošovicová krémová polievka
Losos s cuketovou krustou
Jaipur kari
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Kura na sladko
Kuracie závitky s prekvapením
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Paradajková polievka s bazalkou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Strukovinové fašírky
Plnená pečená cibuľa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Teplý zeleninový šalát
Stredomorská frittata
Pizza v zemiakoch
Krevety na zeleninovom lôžku
Morčacie rolky s ryžou
Pohánka s klobásou
Viac receptov pre túto náladu

Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.

Suroviny

5 -6 ks stredných zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie
20 g masla
2 lyžice olivového oleja
hlávka cesnaku
1 - 2 lyžice jablčného octu
2 lyžice chrenu
1 - 2 lyžice kyslej smotany
mladá cibuľka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 60 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.
  • 2 Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a jemne premiešame.
  • 3 Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky so zemiakmi.
  • 4 Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.
  • 5 Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.
  • 6 Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.

Tip

Množstvo smotany a chrenu si zvoľte podľa vašej chuti. Ak máte radšej pikantnú chuť chrenu, stačí pridať len kúsok smotany. Ak však máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte viac smotany. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.

Porcia

Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi