Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Šťavnaté mäkké zemiaky
Teplý zeleninový šalát
Medailónky s hnedou ryžou
Šalát z grilovanej zeleniny
Polievka z rukoly a kreviet
Šošovicová krémová polievka
Ravioly so šalviou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Karí s bravčovým mäsom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Hríbová mrvenička
Zeleninové chipsy
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Paradajkové košíčky so pšenom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kuracie závitky s prekvapením
Domáce sushi
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Plnená pečená cibuľa
Stredomorská frittata
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Farebná šošovica
Tabouleh
Sladko-kyslé grilované ražniči
Treska so zeleninou
Shakshuka s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pohánka s klobásou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pizza v zemiakoch
Krevety na zeleninovom lôžku
Ražniči z mletého mäsa
Pikantné bravčové závitky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Losos s cuketovou krustou
Morčacie rolky s ryžou
Strukovinové fašírky
Oranžové rizoto
Šošovicová polievka so špenátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cesnakové bruskety
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Teľacia roláda
Kura na sladko
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi