Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Polievka z rukoly a kreviet

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Jaipur kari
Šošovicová krémová polievka
Pikantné bravčové závitky
Oranžové rizoto
Zeleninové chipsy
Losos s cuketovou krustou
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Farebná šošovica
Medailónky s hnedou ryžou
Pizza v zemiakoch
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Domáce sushi
Plnená pečená cibuľa
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie závitky s prekvapením
Teľacia roláda
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Stredomorská frittata
Šošovicová polievka so špenátom
Strukovinové fašírky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kura na sladko
Hríbová mrvenička
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Ravioly so šalviou
Paradajkové košíčky so pšenom
Cesnakové bruskety
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Ražniči z mletého mäsa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska so zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Shakshuka s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Morčacie rolky s ryžou
Tabouleh
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Karí s bravčovým mäsom
Pohánka s klobásou
Krevety na zeleninovom lôžku
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z rukoly a kreviet je výstižnou metaforou kulinárskej znamenitosti: v tomto jedinečne chutnom jedle z rukoly a kreviet sa snúbia malé množstvá vynikajúcich ingrediencií uvarených tak, aby chutili čo najlepšie.

Suroviny

150-200 g listov rukoly
40 ml olivového oleja
250 g g kreviet alebo garnátov (chvosty)
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g kukuričného škrobu
100 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)
viacfarebné korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby25 min

  • 1 Rukolu umyjeme a opatrne osušíme. Následne ju po malých dávkach osmažíme v panvici s trochou olivového oleja a preložíme na kuchynské papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk.
  • 2 Do hlbokej rajnice pridáme maslo a rýchlo osmažíme krevety alebo garnáty s trochou pretlačeného cesnaku, poprášime kukuričným škrobom, premiešame a podlejeme vínom. Pridáme 3 šálky vody a privedieme do varu. Ochutíme jednou lyžicou Podravky a varíme 10 minút.
  • 3 Rukolové listy nakrájame a pridáme do polievky. Krátko povaríme, pridáme smotanu a ochutíme pomletým viacfarebným korením.

Porcia

Tesne pred servírovaním môžete do polievky pridať trochu nakrájaných listov rukoly na zvýraznenie kontrastu jej štipľavej chuti v krémovej polievke.

Malé tajomstvá

Krevety môžete pre varením marinovať v citrónovej šťave. Nenechávajte ich však v marináde dlhšie ako 20 minút, aby ste predišli príliš výraznej citrónovej chuti kreviet alebo garnátov.

Zdieľať s priateľmi