Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šošovicová polievka so špenátom

Medailónky s hnedou ryžou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Farebná šošovica
Cesnakové bruskety
Pikantné bravčové závitky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pizza v zemiakoch
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska so zeleninou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Ražniči z mletého mäsa
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová krémová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tabouleh
Domáce sushi
Šťavnaté mäkké zemiaky
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Teľacia roláda
Pohánka s klobásou
Polievka z rukoly a kreviet
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Karí s bravčovým mäsom
Shakshuka s Ajvarom
Krevety na zeleninovom lôžku
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Hríbová mrvenička
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Kura na sladko
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Jaipur kari
Strukovinové fašírky
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie závitky s prekvapením
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Zeleninové chipsy
Ravioly so šalviou
Morčacie rolky s ryžou
Plnená pečená cibuľa
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi