Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šošovicová krémová polievka

Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Cesnakové bruskety
Teľacia roláda
Shakshuka s Ajvarom
Kuracie závitky s prekvapením
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Farebná šošovica
Zeleninové chipsy
Strukovinové fašírky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Oranžové rizoto
Treska so zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Karí s bravčovým mäsom
Domáce sushi
Polievka z rukoly a kreviet
Pohánka s klobásou
Jaipur kari
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka s bazalkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Plnená pečená cibuľa
Hríbová mrvenička
Kura na sladko
Pizza v zemiakoch
Teplý zeleninový šalát
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát z grilovanej zeleniny
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Pikantné bravčové závitky
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Stredomorská frittata
Losos s cuketovou krustou
Ravioly so šalviou
Šošovicová polievka so špenátom
Morčacie rolky s ryžou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi