Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šalát z grilovanej zeleniny

Pohánka s klobásou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tabouleh
Ravioly so šalviou
Cesnakové bruskety
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Treska so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Karí s bravčovým mäsom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Farebná šošovica
Pikantné bravčové závitky
Sladko-kyslé grilované ražniči
Zeleninové chipsy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Oranžové rizoto
Polievka z rukoly a kreviet
Kura na sladko
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pizza v zemiakoch
Shakshuka s Ajvarom
Teplý zeleninový šalát
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Strukovinový šalát so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Kuracie závitky s prekvapením
Stredomorská frittata
Hríbová mrvenička
Plnená pečená cibuľa
Medailónky s hnedou ryžou
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Domáce sushi
Jaipur kari
Strukovinové fašírky
Šošovicová krémová polievka
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Ražniči z mletého mäsa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Teľacia roláda
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi