Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou

Shakshuka s Ajvarom
Plnená pečená cibuľa
Strukovinové fašírky
Karí s bravčovým mäsom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Hríbová mrvenička
Medailónky s hnedou ryžou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ravioly so šalviou
Jaipur kari
Kuracie závitky s prekvapením
Ražniči z mletého mäsa
Teľacia roláda
Treska so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cesnakové bruskety
Polievka z rukoly a kreviet
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacie rolky s ryžou
Zeleninové chipsy
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kura na sladko
Šťavnaté mäkké zemiaky
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Tabouleh
Paradajkové košíčky so pšenom
Krevety na zeleninovom lôžku
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Pizza v zemiakoch
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Domáce sushi
Šošovicová krémová polievka
Stredomorská frittata
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Sladko-kyslé grilované ražniči
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Oranžové rizoto
Pohánka s klobásou
Farebná šošovica
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Týmto slaným koláčom ohúrite rodinu, priateľov aj deti. Skvelé ako občerstvenie pre návštevy i ako desiata či ľahká večera. Ajvar a čabajka mu dodajú správnu chuť a šmrnc.

Suroviny

400 g múky
1 ks sušené droždie
1 lyžička soli
1 lyžička medu
200 ml teplej vody
trochu olivového oleja
2 menšie červené cibule
1 lyžica paradajkového pretlaku
400 g krájaných paradajok Podravka
300 ml pasírovaných paradajok Podravka
2 - 3 lyžice Ajvaru jemného Podravka
1 lyžička sušenej bazalky
soľ, korenie
250 g mozzarelly
200 g čabajky
1 žĺtok
parmezán na posypanie
parmezán na posypanie

Použili sme

Ajvar jemný

Ajvar jemný

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

4 osoby55 min

  • 1 Do misky dáme múku, droždie, soľ, med a zalejeme teplou vodou. Premiešame, prilejeme olej a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme látkovou utierkou a dáme ho odležať na teplé miesto.
  • 2 Medzitým si pripravíme omáčku. V panvici si rozpálime olivový olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, až zmäkne pridáme pretlak. Dobre premiešame a pridáme krájané aj pasírované paradajky a Ajvar. Premiešame a dochutíme bazalkou, soľou a korením. Varíme približne 15 minút, pokým omáčka nezhustne.
  • 3 Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru. Vrchné časti oboch ciest potrieme pripravenou paradajkovou omáčkou, poukladáme čabajku nakrájanú na tenšie kolieska a rovnako nakrájanú mozzarellu. Cesto zamotáme (dlhšou stranou). Vrch potrieme žĺtkom, posypeme parmezánom a dáme na plech. Pečieme na 200°C asi 30 minút dozlatista.
  • 4 Upečené necháme vychladnúť a podávame so zbytkom omáčky alebo s Ajvarom.

Malé tajomstvá

Tip 1: Pokiaľ nemáte čas na prípravu paradajkovej omáčky, použite iba Ajvar. Tip 2: Cesto si vyvaľkajte na papieri na pečenie, jednoduchšie ho tak prenesiete na plech.

Zdieľať s priateľmi