Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Domáce sushi

Medailónky s hnedou ryžou
Šalát z grilovanej zeleniny
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Oranžové rizoto
Šťavnaté mäkké zemiaky
Morčacie rolky s ryžou
Zeleninové chipsy
Hríbová mrvenička
Losos s cuketovou krustou
Kura na sladko
Cesnakové bruskety
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Karí s bravčovým mäsom
Ravioly so šalviou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Pohánka s klobásou
Pizza v zemiakoch
Ražniči z mletého mäsa
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šošovicová polievka so špenátom
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Teľacia roláda
Paradajková polievka s bazalkou
Shakshuka s Ajvarom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Sladko-kyslé grilované ražniči
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Farebná šošovica
Treska so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Strukovinový šalát so zeleninou
Strukovinové fašírky
Tabouleh
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Stredomorská frittata
Kuracie závitky s prekvapením
Pikantné bravčové závitky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Zorganizujte si s priateľmi sushi party! Pripravte sa na perfektnú zábavu pri tvorbe valčekov, so sushi ryžou je úspech zaručený.

Suroviny

240 g Lagris Sushi ryže
15 ml sushi su (japonský ocot)
3 surimi tyčinky
1 ČL Podravky Natur
2 plátky údeného lososa
plátky mrkvy a bielej reďkovky
3 morské riasy nori
wasabi
sójovú omáčku
marinovaný zázvor

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ešte horúcu Sushi ryžu uvarenú podľa návodu, zmiešame so sushi su a vytvoríme lepkavú hmotu.
  • 2 Posypeme Podravkou natur. Riasy rozdelíme a postupne kladieme na bambusovú podložku. Asi na 2/3 plochy riasy rovnomerne rozotrieme ryžu (zostatok neskôr použijeme na spojenie rias do valčeka).
  • 3 Do stredu ryžovej plochy kladieme po celej dĺžke na plátky nakrájané ostatné ingrediencie. Nakoniec pomocou bambusovej podložky zrolujeme do tvaru valčeka.

Porcia

Rolky nakrájame a podávame so sójovou omáčkou a troškou wasabi, prípadne s marinovaným zázvorom.

Malé tajomstvá

Ak nám "valček" nedrží pekne spolu, voľný okraj riasy potrieme vodou, čím sa lepšie zlepí. Rolky krájame ostrým nožom, ktorý namáčame vo vode, aby sa nám ryža naň nelepila.

Zdieľať s priateľmi