Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou

Stredomorská frittata
Shakshuka s Ajvarom
Šalát z grilovanej zeleniny
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Ražniči z mletého mäsa
Treska so zeleninou
Kura na sladko
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Pohánka s klobásou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Karí s bravčovým mäsom
Pikantné bravčové závitky
Sladko-kyslé grilované ražniči
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Medailónky s hnedou ryžou
Farebná šošovica
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Domáce sushi
Hríbová mrvenička
Šošovicová polievka so špenátom
Pizza v zemiakoch
Losos s cuketovou krustou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Paradajkové košíčky so pšenom
Plnená pečená cibuľa
Zeleninové chipsy
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracie závitky s prekvapením
Morčacie rolky s ryžou
Teľacia roláda
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cesnakové bruskety
Strukovinové fašírky
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ravioly so šalviou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tabouleh
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z rukoly a kreviet
Cviklové krupoto s bielou rybou
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Oranžové rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi a posypané nastrúhaným syrom, sú ako stvorené stať sa trvalou súčasťou vášho jedálnička.

Suroviny

600 g kuracích pŕs
200 g mrazeného hrášku
3 polievkové lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
200 ml pasírovaných paradajok Podravka
100 ml bieleho vína
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
gnocchi
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V panvici na rozohriatom oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie mäso.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak a mrazený hrášok, krátko spolu osmažíme a pridáme pasírované paradajky Podravka.
  • 3 Ochutíme jednou lyžicou Podravka ochucovadla, prilejeme víno a na miernom plameni necháme variť po dobu 5-10 minút.
  • 4 Pred podávaním podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip

Ak uprednostňujete hustejšie omáčky, môžete počas varenia do omáčky primiešať jednu čajovú lyžičku kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.

Porcia

Podávame spolu s uvarenými gnocchi, posypané hoblinami nastrúhaného parmezánu.

Zdieľať s priateľmi