Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Farebná šošovica

Strukovinový šalát so zeleninou
Kura na sladko
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cesnakové bruskety
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šošovicová krémová polievka
Medailónky s hnedou ryžou
Losos s cuketovou krustou
Paradajkové košíčky so pšenom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Morčacie rolky s ryžou
Oranžové rizoto
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Ražniči z mletého mäsa
Pizza v zemiakoch
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Shakshuka s Ajvarom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ravioly so šalviou
Hríbová mrvenička
Polievka z rukoly a kreviet
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šťavnaté mäkké zemiaky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinové fašírky
Kuracie závitky s prekvapením
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Stredomorská frittata
Tabouleh
Teplý zeleninový šalát
Pikantné bravčové závitky
Treska so zeleninou
Zeleninové chipsy
Jaipur kari
Pohánka s klobásou
Domáce sushi
Plnená pečená cibuľa
Šošovicová polievka so špenátom
Paradajková polievka s bazalkou
Karí s bravčovým mäsom
Teľacia roláda
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Viac receptov pre túto náladu

Veselá farebná šošovica vám prinesie radosť na tanieri. A k tomu aj veľa potrebných minerálov a vitamínov.

Suroviny

300 g Lagris šošovice
200 g šampiňónov
150 g šunky
2-3 paradajky
2 menšie farebné papriky
1 stredne veľká cibuľa
kyslá uhorka
1 PL Podravky ochucovadla
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby120 min

  • 1 Šošovicu namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Uvaríme ju podľa návodu a necháme vychladnúť.
  • 2 Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, šunku, farebné papriky, paradajky, dochutíme Podravka ochucovadlo a podľa potreby dosolíme.
  • 3 Hotovú zmes necháme vychladnúť a pridáme ju k uvarenej šošovici. Nakoniec primiešame nakrájanú kyslú uhorku a zalejeme pripravenou zálievkou z jogurtu.

Porcia

Podávame s pečivom alebo ako prílohu k jedlu.

Malé tajomstvá

Šošovica podobne ako iné strukoviny je veľmi výživná, zasycujúca a obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov.

Zdieľať s priateľmi