Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Domáce lazane so špenátom a feta syrom

Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šťavnaté mäkké zemiaky
Strukovinový šalát so zeleninou
Jaipur kari
Farebná šošovica
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Pohánka s klobásou
Pizza v zemiakoch
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Pikantné bravčové závitky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Plnená pečená cibuľa
Ražniči z mletého mäsa
Morčacie rolky s ryžou
Tabouleh
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Šošovicová krémová polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Polievka z rukoly a kreviet
Cesnakové bruskety
Stredomorská frittata
Teplý zeleninový šalát
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové chipsy
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Karí s bravčovým mäsom
Domáce sushi
Sladko-kyslé grilované ražniči
Paradajková polievka s bazalkou
Kura na sladko
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracie závitky s prekvapením
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teľacia roláda
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska so zeleninou
Oranžové rizoto
Šošovicová polievka so špenátom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Shakshuka s Ajvarom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Ravioly so šalviou
Losos s cuketovou krustou
Hríbová mrvenička
Strukovinové fašírky
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Viac receptov pre túto náladu

Prenesme sa do Stredomoria, aby sme s radosťou vdychovali jeho nezabudnuteľné vône a chute. Do stredomorských jedál stačí pridať len jednu ingredienciu - lásku.

Suroviny

400 g čerstvého listového špenátu
200 g syra feta
1 cibuľa
3 – 4 strúčiky cesnaku
500 g Podravka pasírovaných paradajok
100 g parmezánu
1 lyžička extra panenského olivového oleja
čerstvá bazalka
1 PL Podravky ochucovadla
korenie
soľ
Ingrediencie na cesto:
400 g hladkej múky
3 celé vajcia

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby95 min

  • 1

    Príprava cesta:

  • 2 Na dosku nasypeme múku, do stredu urobíme jamku, pridáme vajcia a vidličkou postupne zmiešame vajcia s múkou, až kým sa nespoja.
  • 3 Cesto potom miesime rukami približne 5 minút, až kým nie je hladké a jemné, zabalíme do fólie alebo do mikroténového vrecka a dáme na hodinu do chladničky.
  • 4 Dosku posypeme hrubou múkou a vyvaľkáme na 1 až 2 milimetre hrubé cesto – podľa toho, aké cestoviny ideme robiť. Cesto ďalej spracujeme v strojčeku na cestoviny.
  • 5

    Postup:

  • 6 Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré opražíme do zlatista na olivovom oleji. Pridáme listový špenát, pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, korenie, soľ a dusíme do mäkka asi 5 minút, odstavíme a počkáme, kým trochu vychladne.
  • 7 Nakrájame fetu a touto zmesou postupne po vrstvách naplníme lazane, ktoré ukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Pasírované paradajky zmiešame v miske spolu s čerstvou bazalkou.
  • 8 Zalejeme nimi lazane a posypeme parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry (180 °C) na 30 minút.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme čerstvou bazalkou.

Malé tajomstvá

Lazane pravdepodobne dostali svoj názov podľa starogréckeho slova "lasagnum", ktorým sa označovala misa na prípravu jedla.

Zdieľať s priateľmi