Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou

Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ryžové guľôčky
Hríbová mrvenička
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela ryba s kuskusom
Ochutená ryža
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Tuniakový šalát
Cestovinový šalát so surimi
Gyros šalát
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Polievka z rukoly a kreviet
Ružičková polievka
Polievka z fazuľových strukov
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Grilované paradajky
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová krémová polievka
Opekaná zelenina
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Lahodné pečené zemiaky
Strukovinový šalát so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Farebný jarný šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rizoto na španielsky spôsob
Vyprážaný syr
Ravioly so šalviou
Letné zeleninové ragú
Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tekvicová polievka s jablkom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka s bazalkou
Pochúťka s Ajvarom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Mrkvová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilované tofu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Viac receptov pre túto náladu

Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou chuťou.

Suroviny

2 stredne veľké maslové tekvice
3 lyžice oleja
1 väčšia cibuľa
1 červená paprika
1 cuketa
2 strúčiky cesnaku
farebné korenie
1 lyžica Podravka ochucovadla
50 ml Podravka pasírovaných paradajok
200 g Lagris kuskusu
150 g nastrúhaného syra
soľ
1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby60 min

  • 1 Tekvicu prekrojíme po dĺžke a vyberieme z nej jadierka. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 50 minút, dokým nebude tekvica mäkká.
  • 2 Zatiaľ si na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a krátko opečieme.
  • 3 Pridáme cuketu nakrájanú na malé kocky a krátko speníme. Pridáme korenie, pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo a dusíme približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme vodou.
  • 4 Pridáme Podravka pasírované paradajky a 400 ml vody.
  • 5 Zeleninu zložíme z ohňa, primiešame kuskus a necháme 5 minút postáť.
  • 6 Kuskus so zeleninou premiešame vidličkou a naplníme ním upečené tekvice. Naplnené tekvice posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť naspäť do rúry na 5-10 minút.

Porcia

Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi