Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Paradajková polievka s bazalkou

Caponata a lá Podravka
Pečený losos v medovej omáčke
Jaipur kari
Papriky plnené rizotom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Penne so špargľovou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Plnené kuracie stehná
Okúzľujúce letné kurča
Chrumkavé pečené zemiaky
Hovädzí steak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kačica na pomarančoch
Opekaná zelenina
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Grilované kuracie prsia
Ovocný šalát s kuracinou
Rýchle lasagne
Teplý zeleninový šalát
Pikantné bravčové závitky
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie fajitas
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto so slaninou
Morčacie rolky s ryžou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčacie prsia s jablkami
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Rolky z roštenky so zeleninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Šalát s krevetami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Teľacia roláda
Slepačia polievka s knedličkami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ryžové guľôčky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kura na sladko
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi