Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ryžové guľôčky

Zeleninové rizoto so slaninou
Ražniči z mletého mäsa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura na sladko
Opekaná zelenina
Teľacia roláda
Sendviče z vajíčok a s lososom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Plnené kuracie stehná
Grilované kuracie prsia
Šalát s krevetami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Hovädzí steak so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Rýchle lasagne
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Slepačia polievka s knedličkami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Papriky plnené rizotom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Okúzľujúce letné kurča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Penne so špargľovou omáčkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacie prsia s jablkami
Teplý zeleninový šalát
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kačica na pomarančoch
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Pikantné bravčové závitky
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi