Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

Okúzľujúce letné kurča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kačica na pomarančoch
Papriky plnené rizotom
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Šalát s krevetami
Šošovicová krémová polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pečený losos v medovej omáčke
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rezne s chutnou omáčkou
Kuracie fajitas
Caponata a lá Podravka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Opekaná zelenina
Ražniči z mletého mäsa
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Slepačia polievka s knedličkami
Pikantné bravčové závitky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zeleninové špízy
Chrumkavé pečené zemiaky
Teplý zeleninový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Špagety zo Stredomoria
Morčacie rolky s ryžou
Ovocný šalát s kuracinou
Ryžové guľôčky
Hovädzí steak so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Penne so špargľovou omáčkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie prsia s jablkami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Polievka s mäsovými guličkami
Teľacia roláda
Rýchle lasagne
Plnené kuracie stehná
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Paradajková polievka s bazalkou
Kura na sladko
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si hejka pečeného v papierovom vrecúšku, ktorý pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.

Suroviny

4 filety z bielej ryby (hejk, pleskáč) – približne 600 g
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1-2 červené cibule
Nastrúhaná a najemno nasekaná kôra z citróna
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Hráškové pyré:
450 g mrazeného hrachu
1 malá cibuľa
1 Podravka slepačieho bujónu
20 g masla

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Na čerstvé filety z ryby nakvapkáme citrónovú šťavu a posypeme ich jednou lyžicou Podravky ochucovadla. Pripravíme si vrecko z papiera na pečenie.
  • 2 Papier potrieme olivovým olejom, položíme naň filety a pokryjeme ich krúžkami cibule a citrónovou kôrou. Pokvapkáme olivovým olejem a vrecko zatvoríme. Vrecko položíme na plech na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220°C po dobu 10 minút.
  • 3 Zmrazený hrášok uvaríme v 250 ml vriacej vody, do ktorej sme pridali nakrájanú cibuľu a slepačí bujón. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Hrášok scedíme a pridáme maslo a trochu vody, v ktorej sa varil, ak je to potrebné. Rozmixujeme ručným mixérom.
  • 4 Hráškové pyré podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Cartoccio je spôsob tepelnej úpravy jedál v papierovom vrecúšku, ktorého hlavnou úlohou je naparenie jedla, pomocou čoho si pripravované jedlo uchová šťavnatosť. Tento spôsob prípravy rovnako pomáha uchovať prirodzenú arómu a chuť jedla. Jedlo pripravené al cartoccio otvárame až na stole, aby si všetci mohli vychutnať vôňu uchovanú vo vnútri vrecka v ten správny čas.

Zdieľať s priateľmi