Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Rýchle lasagne

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Paradajková polievka s bazalkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Plnené kuracie stehná
Hovädzí steak so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Sendviče z vajíčok a s lososom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Teľacia roláda
Grilované kuracie prsia
Opekaná zelenina
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Papriky plnené rizotom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Caponata a lá Podravka
Teplý zeleninový šalát
Ryžové guľôčky
Pikantné bravčové závitky
Šalát s krevetami
Penne so špargľovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto so slaninou
Ovocný šalát s kuracinou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Chrumkavé pečené zemiaky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Kačica na pomarančoch
Kura na sladko
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Slepačia polievka s knedličkami
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Šošovicová krémová polievka
Morčacie rolky s ryžou
Ražniči z mletého mäsa
Zeleninové špízy
Polievka s mäsovými guličkami
Špagety zo Stredomoria
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Jaipur kari
Viac receptov pre túto náladu

Potešte všetkých fanúšikov tohto jedla chutným a voňavým tanierom lasagní pripravených za pol hodinu.

Suroviny

3 polievkové lyžice olivového oleja
120 g cibule
2 strúčiky cesnaku
200 g kapie
1 čajová lyžička oregana
1 bal. Podravka krájaných paradajok (390 g)
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
12 plátkov lasagnového cesta
350 g morčacej šunky
150 g syra mascarpone
300 ml smotany
¼ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
soľ
maslo na vymazanie pekáča
30 g nastrúhaného syra
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby35 min

  • 1 Na panvici 2-3 minúty osmážame najemno nakrájanú cibuľu a kapiu. Pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania osmážame, až kým sa neuvoľní aróma.
  • 2 K osmaženej cibuli, kapii a cesnaku pridáme nakrájané paradajky, oregano, čierne korenie, lyžicu Podravky ochucovadla a na miernom plameni necháme variť 2-3 minúty. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a odstavíme z ohňa.
  • 3 Mascarpone zmiešame so smotanou na varenie a nastrúhame morčaciu šunku. Do pekáča vymasteného maslom vložíme 3 plátky lasagní a na vrch nalejeme 1/3 zmesi z mascarpone, 1/3 paradajok a 1/3 nastrúhanej šunky. Na vrch položíme ďalšie 3 plátky lasagní a opakujeme celý postup ešte dvakrát.
  • 4 Vrch posledných 3 plátkov cestovín rovnomerne potrieme zvyšnou smotanou a posypeme nastrúhaným parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C po dobu 20 minút.
  • 5 Podávame teplé.

Malé tajomstvá

Namiesto syru mascarpone, môžete použiť akýkoľvek smotanový syr.

Zdieľať s priateľmi