Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Aromatické kuracie prsia so zeleninou

Paradajkové košíčky so pšenom
Hríbová mrvenička
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šalát z grilovanej zeleniny
Karí s bravčovým mäsom
Farebná šošovica
Teľacia roláda
Kura na sladko
Shakshuka s Ajvarom
Krevety na zeleninovom lôžku
Šošovicová krémová polievka
Kuracie závitky s prekvapením
Teplý zeleninový šalát
Ravioly so šalviou
Tabouleh
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Jaipur kari
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cesnakové bruskety
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šošovicová polievka so špenátom
Pohánka s klobásou
Medailónky s hnedou ryžou
Zeleninové chipsy
Pikantné bravčové závitky
Strukovinový šalát so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pizza v zemiakoch
Ražniči z mletého mäsa
Strukovinové fašírky
Domáce sushi
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacie rolky s ryžou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Viac receptov pre túto náladu

Prsia s aromatickou a so zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.

Suroviny

4 kuracie prsia (s kožou)
1/2 balenia Podravky Natur na zlaté kurča
4 lyžice olivového oleja
rozmarín
Príloha:
1 kg mladých zemiakov
120 g slaniny
20 g masla
1 lyžica olivového oleja
250 g hrášku (mrazený/čerstvý/sterilizovaný)
bazalka
čierne mleté korenie
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Kuracie prsia posypeme Podravkou Natur, pokvapkáme olejom a necháme 10 minút marinovať. Potom dáme do pekáča alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • 2 Posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, dokým nebude koža chrumkavá.
  • 3 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  • 4 V panvici si dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kúsky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a do panvice dáme maslo a olivový olej. Keď sa zahrejú, pridáme zemiaky a dozlatista ich opečieme.
  • 5 pridáme hrášok, bazalku, soľ, korenie a trošku vody. Prikryté panvicou dusíme cca 15 minút, dokým nebude zelenina hotová.
  • 6 hotovú zeleninu zmiešame so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou.

Tip

Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná, alebo aj kuracie kúsky.

Porcia

Šťavňaté mäsko podávame s aromatickou zeleninou.

Zdieľať s priateľmi