Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Medailónky s hnedou ryžou

Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Jaipur kari
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Shakshuka s Ajvarom
Karí s bravčovým mäsom
Pikantné bravčové závitky
Strukovinové fašírky
Losos s cuketovou krustou
Farebná šošovica
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Tabouleh
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šošovicová krémová polievka
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Domáce sushi
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Cesnakové bruskety
Kura na sladko
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hríbová mrvenička
Ražniči z mletého mäsa
Sladko-kyslé grilované ražniči
Cviklové krupoto s bielou rybou
Plnená pečená cibuľa
Pizza v zemiakoch
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Ravioly so šalviou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Stredomorská frittata
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Teľacia roláda
Kuracie závitky s prekvapením
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Šošovicová polievka so špenátom
Pohánka s klobásou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Krevety na zeleninovom lôžku
Oranžové rizoto
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Zeleninové chipsy
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

Suroviny

800 g teľacích rezňov (nakrájaných na 2cm hrubé medailónky)
250 g šampiňónov
300 g Lagris ryže basmati
100 g cibule
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
50 ml olivového oleja
2 cukety
1 mrkva
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Lagris ryžu basmati uvaríme podľa návodu a scedíme.
  • 2 Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.
  • 3 Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.
  • 4 Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón Podravka.
  • 5 Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.

Tip

Ak máte radi teľací rezeň z vonku jemne zapečený, ale vo vnútri ružový, opečte ho na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridajte kocku masla a po chvíli mäso otočte, aby sa maslom pekne obalilo. Potom ho odložte na teplé miesto a pokračujte ďalej v príprave receptu.

Porcia

Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi