Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šalát z grilovanej zeleniny

Paradajková polievka s bazalkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Cesnakové bruskety
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Tabouleh
Stredomorská frittata
Medailónky s hnedou ryžou
Teľacia roláda
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Shakshuka s Ajvarom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Teplý zeleninový šalát
Ražniči z mletého mäsa
Hríbová mrvenička
Kuracie závitky s prekvapením
Oranžové rizoto
Cviklové krupoto s bielou rybou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Farebná šošovica
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Pohánka s klobásou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Strukovinové fašírky
Plnená pečená cibuľa
Domáce sushi
Pizza v zemiakoch
Krevety na zeleninovom lôžku
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ravioly so šalviou
Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Pikantné bravčové závitky
Morčacie rolky s ryžou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Zeleninové chipsy
Kura na sladko
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Šošovicová polievka so špenátom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šťavnaté mäkké zemiaky
Karí s bravčovým mäsom
Jaipur kari
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi