Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Paradajková polievka s bazalkou

Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Krevety na zeleninovom lôžku
Morčacie rolky s ryžou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Plnená pečená cibuľa
Ravioly so šalviou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šošovicová polievka so špenátom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Farebná šošovica
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Jaipur kari
Pizza v zemiakoch
Paradajkové košíčky so pšenom
Šošovicová krémová polievka
Pohánka s klobásou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Strukovinové fašírky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Shakshuka s Ajvarom
Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Domáce sushi
Karí s bravčovým mäsom
Kura na sladko
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pikantné bravčové závitky
Kuracie závitky s prekvapením
Teľacia roláda
Šalát z grilovanej zeleniny
Šťavnaté mäkké zemiaky
Teplý zeleninový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové chipsy
Losos s cuketovou krustou
Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Oranžové rizoto
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cesnakové bruskety
Stredomorská frittata
Hríbová mrvenička
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi