Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Plnená pečená cibuľa

Morčacie rolky s ryžou
Cesnakové bruskety
Farebná šošovica
Medailónky s hnedou ryžou
Kuracie závitky s prekvapením
Strukovinový šalát so zeleninou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Pohánka s klobásou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Pikantné bravčové závitky
Šošovicová polievka so špenátom
Shakshuka s Ajvarom
Teľacia roláda
Karí s bravčovým mäsom
Strukovinové fašírky
Hríbová mrvenička
Sladko-kyslé grilované ražniči
Kura na sladko
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šťavnaté mäkké zemiaky
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Ražniči z mletého mäsa
Domáce sushi
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Polievka z rukoly a kreviet
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Pizza v zemiakoch
Zeleninové chipsy
Viac receptov pre túto náladu

Plnená pečená cibuľa je skvelá chuťovka na vašu party s priateľmi či rodinné posedenie. Vôňa tohto jedla ich zavedie priamo k vám.

Suroviny

4 veľké cibule
4 plátky prerastenej slaniny
250 ml smotany na šľahanie 33 %
olivový olej
parmezán
rozmarín
soľ
mleté čierne korenie
1 lyžičku Podravky ochucovadla Natur

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby80 min

  • 1 Cibuľu očistíme, na spodnej strane zarovnáme, na vrchnej zrežeme asi na jeden až dva centimetre. Cibuľu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 10 – 15 minút.
  • 2 Potom cibuľu vyberieme a necháme vychladnúť. S polievkovou lyžicou vyberieme strednú časť cibule tak, aby sme zachovali minimálne tri vrstvy.
  • 3 Vydlabané cibule potom omotáme plátkami slaniny a na mieste, kde sa nám slanina stretne, spojíme zašpicatenou stonkou z rozmarínu.
  • 4 Vnútornú časť cibule nakrájame na jemné kocky a opražíme na olivovom oleji. Pridáme najemno posekaný rozmarín, soľ, mleté čierne korenie, Podravku Natur a spolu opražíme.
  • 5 Keď je cibuľa jemne opražená, pridáme smotanu a privedieme do varu. Zmes povaríme asi jednu minútu.
  • 6 Nakoniec zmes odstavíme z ohňa a pridáme najemno nastrúhaný parmezán a zamiešame do zmesi. Zmesou naplníme cibule, ktoré poukladáme na plech a dáme na 30 – 40 minút zapiecť.

Porcia

Podávame s pečivom alebo zeleninovým šalátom.

Malé tajomstvá

Cibuľa obsahuje alicín posilňujúci našu imunitu a veľa zinku potrebného na stavbu kostí.

Zdieľať s priateľmi