Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Domáce sushi

Ražniči z mletého mäsa
Ravioly so šalviou
Polievka z rukoly a kreviet
Pikantné bravčové závitky
Paradajkové košíčky so pšenom
Shakshuka s Ajvarom
Medailónky s hnedou ryžou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové chipsy
Farebná šošovica
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Tabouleh
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kura na sladko
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie závitky s prekvapením
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Šťavnaté mäkké zemiaky
Plnená pečená cibuľa
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Strukovinové fašírky
Jaipur kari
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šošovicová krémová polievka
Morčacie rolky s ryžou
Cesnakové bruskety
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Paradajková polievka s bazalkou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pizza v zemiakoch
Hríbová mrvenička
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Teľacia roláda
Karí s bravčovým mäsom
Stredomorská frittata
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pohánka s klobásou
Krevety na zeleninovom lôžku
Viac receptov pre túto náladu

Zorganizujte si s priateľmi sushi party! Pripravte sa na perfektnú zábavu pri tvorbe valčekov, so sushi ryžou je úspech zaručený.

Suroviny

240 g Lagris Sushi ryže
15 ml sushi su (japonský ocot)
3 surimi tyčinky
1 ČL Podravky Natur
2 plátky údeného lososa
plátky mrkvy a bielej reďkovky
3 morské riasy nori
wasabi
sójovú omáčku
marinovaný zázvor

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ešte horúcu Sushi ryžu uvarenú podľa návodu, zmiešame so sushi su a vytvoríme lepkavú hmotu.
  • 2 Posypeme Podravkou natur. Riasy rozdelíme a postupne kladieme na bambusovú podložku. Asi na 2/3 plochy riasy rovnomerne rozotrieme ryžu (zostatok neskôr použijeme na spojenie rias do valčeka).
  • 3 Do stredu ryžovej plochy kladieme po celej dĺžke na plátky nakrájané ostatné ingrediencie. Nakoniec pomocou bambusovej podložky zrolujeme do tvaru valčeka.

Porcia

Rolky nakrájame a podávame so sójovou omáčkou a troškou wasabi, prípadne s marinovaným zázvorom.

Malé tajomstvá

Ak nám "valček" nedrží pekne spolu, voľný okraj riasy potrieme vodou, čím sa lepšie zlepí. Rolky krájame ostrým nožom, ktorý namáčame vo vode, aby sa nám ryža naň nelepila.

Zdieľať s priateľmi