Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Krevety na zeleninovom lôžku

Tabouleh
Jaipur kari
Hríbová mrvenička
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šošovicová krémová polievka
Pohánka s klobásou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Farebná šošovica
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie závitky s prekvapením
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Shakshuka s Ajvarom
Ravioly so šalviou
Cesnakové bruskety
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Stredomorská frittata
Teľacia roláda
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura na sladko
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pizza v zemiakoch
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinové fašírky
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Morčacie rolky s ryžou
Polievka z rukoly a kreviet
Plnená pečená cibuľa
Oranžové rizoto
Paradajkové košíčky so pšenom
Karí s bravčovým mäsom
Domáce sushi
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka s bazalkou
Medailónky s hnedou ryžou
Zeleninové chipsy
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Viac receptov pre túto náladu

Tanier kreviet naservírovaných na opečenej zelenine so šalátom z reďkovky a jarnej cibuľky je lákavou kombináciu pre tých, ktorí milujú skvelé chute.

Suroviny

800 g očistených kreviet
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 - 2 lyžice kukuričného škrobu
1 cuketa
1 mrkva
1 zeler
1 žltá paprika
2 jarné cibuľky
zväzok reďkovky
olivový olej
Ajvar pikant Podravka

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Krevety posypeme Podravka ochucovadlom, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 15 minút.
  • 2 Marinované krevety obalíme v kukuričnom škrobe a opečieme ich na rozpálenom ohni.
  • 3 Cuketu, mkrvu, zeler a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance. Nakrájanú zeleninu dáme na rozohriaty olej a krátko ju opečieme tak, aby trošku omäkla, ale zároveň zostala chrumkavá.

Tip

Ak chcete mať zeleninu chrumkavú, po nakrájaní ju poriadne osušte, obaľte v kukuričnom škrobe a opečte na rozpálenom oleji.

Porcia

Na tanier poukladáme opečenú zeleninu a Ajvar, do stredu dáme krevety a podávame spolu so šalátom z reďkovky a mladej cibuľky.

Zdieľať s priateľmi