Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Ražniči z mletého mäsa

Karí s bravčovým mäsom
Strukovinový šalát so zeleninou
Stredomorská frittata
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Paradajková polievka s bazalkou
Šošovicová polievka so špenátom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Medailónky s hnedou ryžou
Kuracie závitky s prekvapením
Pohánka s klobásou
Domáce sushi
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Zeleninové chipsy
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Shakshuka s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pizza v zemiakoch
Cesnakové bruskety
Šalát z grilovanej zeleniny
Losos s cuketovou krustou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Morčacie rolky s ryžou
Šošovicová krémová polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Oranžové rizoto
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Farebná šošovica
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Teľacia roláda
Kura na sladko
Jaipur kari
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hríbová mrvenička
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Paradajkové košíčky so pšenom
Ravioly so šalviou
Tabouleh
Sladko-kyslé grilované ražniči
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Plnená pečená cibuľa
Strukovinové fašírky
Pikantné bravčové závitky
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi