Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Krevety na zeleninovom lôžku
Pizza v zemiakoch
Sladko-kyslé grilované ražniči
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Kura na sladko
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Teľacia roláda
Zeleninové chipsy
Plnená pečená cibuľa
Polievka z rukoly a kreviet
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie závitky s prekvapením
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacie rolky s ryžou
Ravioly so šalviou
Oranžové rizoto
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Shakshuka s Ajvarom
Medailónky s hnedou ryžou
Šalát z grilovanej zeleniny
Strukovinové fašírky
Pikantné bravčové závitky
Cesnakové bruskety
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Karí s bravčovým mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Ražniči z mletého mäsa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová krémová polievka
Šťavnaté mäkké zemiaky
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pohánka s klobásou
Domáce sushi
Hríbová mrvenička
Strukovinový šalát so zeleninou
Farebná šošovica
Stredomorská frittata
Paradajková polievka s bazalkou
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi