Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom

Karí s bravčovým mäsom
Domáce sushi
Šťavnaté mäkké zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z mletého mäsa
Šošovicová krémová polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Zeleninové chipsy
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Hríbová mrvenička
Plnená pečená cibuľa
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Šošovicová polievka so špenátom
Shakshuka s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Teplý zeleninový šalát
Oranžové rizoto
Pikantné bravčové závitky
Cesnakové bruskety
Kuracie závitky s prekvapením
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Strukovinové fašírky
Polievka z rukoly a kreviet
Pohánka s klobásou
Kura na sladko
Losos s cuketovou krustou
Farebná šošovica
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Pizza v zemiakoch
Jaipur kari
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Medailónky s hnedou ryžou
Tabouleh
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Teľacia roláda
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ravioly so šalviou
Strukovinový šalát so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Kapsičky z kuracích pŕs plnené zmesou vytvorenou zo syra, zelenej časti cibule, petržlenovej vňati a oregana v kombinácii s bielym vínom vytvoria skvelú chuť. Podávajte s cestovinami a vychutnávajte si ľahké, svieže a lahodné jedlo.

Suroviny

600 g kuracích pŕs
150 g kozieho syra
100 g mladej cibuľky
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžička nasekaného čerstvého oregana
60 ml bieleho vína
60 ml olivového oleja
150 g cukety
200 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 kocka slepačieho bujónu Podravka
300 g cestovín Podravka Tagliatelle
soľ
čierne korenie

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Kuracie prsia narežeme nožom a vytvoríme malú kapsičku, ktorú naplníne zmesou syra, zelených častí mladej cibuľky, 1 lyžice petržlenovej vňate a oregana.
  • 2 Hotové kapsičky osolíme a okoreníme, prelejeme vínom a necháme marinovať.
  • 3 Biele časti mladej cibuľky nakrájame a speníme na olivovom oleji do zlatista.
  • 4 Pridáme na plátky nakrájanú cuketu, cherry paradajky prekrojené na polovicu, cesnak, zvyšnú petržlenovú vňať, slepačí bujón Podravka a podlejeme vodou. Varíme až do zmäknutia zeleniny.
  • 5 Pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame.
  • 6 Kuracie mäso krátko opečieme na panvici alebo grile a potom pečieme ešte 12 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Tip

Kura môžete najprv nakrájať na plátky a až potom opiecť na panvici.

Porcia

Keď je mäso upečené, opatrne ho nakrájame a podávame s pripravenými cestovinami a zeleninou.

Zdieľať s priateľmi