Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Tabouleh

Šošovicová polievka so špenátom
Strukovinový šalát so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Farebná šošovica
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Stredomorská frittata
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Paradajková polievka s bazalkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šťavnaté mäkké zemiaky
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Karí s bravčovým mäsom
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Pizza v zemiakoch
Kuracie závitky s prekvapením
Oranžové rizoto
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kura na sladko
Cesnakové bruskety
Plnená pečená cibuľa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Medailónky s hnedou ryžou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Strukovinové fašírky
Domáce sushi
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Morčacie rolky s ryžou
Krevety na zeleninovom lôžku
Teľacia roláda
Teplý zeleninový šalát
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pikantné bravčové závitky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zeleninové chipsy
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Pohánka s klobásou
Shakshuka s Ajvarom
Ražniči z mletého mäsa
Paradajkové košíčky so pšenom
Hríbová mrvenička
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi