Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šťavnaté mäkké zemiaky

Strukovinové fašírky
Teľacia roláda
Teplý zeleninový šalát
Losos s cuketovou krustou
Pikantné bravčové závitky
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Morčacie rolky s ryžou
Hríbová mrvenička
Stredomorská frittata
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Domáce sushi
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cesnakové bruskety
Šošovicová polievka so špenátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová krémová polievka
Kuracie závitky s prekvapením
Farebná šošovica
Šalát z grilovanej zeleniny
Pohánka s klobásou
Strukovinový šalát so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Shakshuka s Ajvarom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Ravioly so šalviou
Pizza v zemiakoch
Zeleninové chipsy
Ražniči z mletého mäsa
Tabouleh
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Jaipur kari
Paradajková polievka s bazalkou
Karí s bravčovým mäsom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Plnená pečená cibuľa
Kura na sladko
Oranžové rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.

Suroviny

5 -6 ks stredných zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie
20 g masla
2 lyžice olivového oleja
hlávka cesnaku
1 - 2 lyžice jablčného octu
2 lyžice chrenu
1 - 2 lyžice kyslej smotany
mladá cibuľka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 60 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.
  • 2 Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a jemne premiešame.
  • 3 Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky so zemiakmi.
  • 4 Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.
  • 5 Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.
  • 6 Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.

Tip

Množstvo smotany a chrenu si zvoľte podľa vašej chuti. Ak máte radšej pikantnú chuť chrenu, stačí pridať len kúsok smotany. Ak však máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte viac smotany. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.

Porcia

Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi