Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Farebná šošovica

Losos s cuketovou krustou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Krevety na zeleninovom lôžku
Strukovinové fašírky
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Hríbová mrvenička
Kuracie závitky s prekvapením
Paradajková polievka s bazalkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Zeleninové chipsy
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pohánka s klobásou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Oranžové rizoto
Cesnakové bruskety
Shakshuka s Ajvarom
Karí s bravčovým mäsom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ražniči z mletého mäsa
Domáce sushi
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura na sladko
Teľacia roláda
Sladko-kyslé grilované ražniči
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ravioly so šalviou
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Stredomorská frittata
Pizza v zemiakoch
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Pikantné bravčové závitky
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Plnená pečená cibuľa
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Morčacie rolky s ryžou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z rukoly a kreviet
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Jaipur kari
Viac receptov pre túto náladu

Veselá farebná šošovica vám prinesie radosť na tanieri. A k tomu aj veľa potrebných minerálov a vitamínov.

Suroviny

300 g Lagris šošovice
200 g šampiňónov
150 g šunky
2-3 paradajky
2 menšie farebné papriky
1 stredne veľká cibuľa
kyslá uhorka
1 PL Podravky ochucovadla
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby120 min

  • 1 Šošovicu namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Uvaríme ju podľa návodu a necháme vychladnúť.
  • 2 Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, šunku, farebné papriky, paradajky, dochutíme Podravka ochucovadlo a podľa potreby dosolíme.
  • 3 Hotovú zmes necháme vychladnúť a pridáme ju k uvarenej šošovici. Nakoniec primiešame nakrájanú kyslú uhorku a zalejeme pripravenou zálievkou z jogurtu.

Porcia

Podávame s pečivom alebo ako prílohu k jedlu.

Malé tajomstvá

Šošovica podobne ako iné strukoviny je veľmi výživná, zasycujúca a obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov.

Zdieľať s priateľmi