Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Zelené rizoto s kuracím mäsom

Pikantné bravčové závitky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Teľacia roláda
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Ražniči z mletého mäsa
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Farebná šošovica
Sladko-kyslé grilované ražniči
Oranžové rizoto
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Jaipur kari
Pohánka s klobásou
Plnená pečená cibuľa
Morčacie rolky s ryžou
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ravioly so šalviou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Stredomorská frittata
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cesnakové bruskety
Tabouleh
Shakshuka s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Domáce sushi
Zeleninové chipsy
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka s bazalkou
Kura na sladko
Polievka z rukoly a kreviet
Strukovinové fašírky
Kuracie závitky s prekvapením
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Šťavnaté mäkké zemiaky
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová krémová polievka
Karí s bravčovým mäsom
Pizza v zemiakoch
Cviklové krupoto s bielou rybou
Strukovinový šalát so zeleninou
Hríbová mrvenička
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj skvelú vôňu a chuť.

Suroviny

150 g čerstvého špenátu
400 g kuracích pŕs
1 cibuľa
50 ml oleja
250 g Lagris ryže arborio
1 vetvička tymiánu
2 kocky slepačieho bujónu Podravka
100 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany na varenie
20 g masla
30 g syru Grana Padano

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, potom dáme do studenej vody, scedíme a prepasírujeme.
  • 2 Kuracie prsia nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame na drobno.
  • 3 Na oleji dozlatista opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájané kuracie prsia.
  • 4 Krátko opražíme, pridáme ryžu, tymián, bujón Podravka a podlejeme vínom. Dusíme, dokým sa víno nevyparí.
  • 5 Podlievame vodou, dokým nebude ryža mäkká. Potom pridáme smotanu, maslo a prepasírovaný špenát. Chvíľku povaríme, aby ryža ostala krémová.

Tip

V sezóne žihľavy môžete namiesto špenátu použiť žihľavu, čo dodá rizotu výnimočnú vôňu.

Porcia

Rizoto posypeme hoblinami syra a podávame.

Zdieľať s priateľmi