Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šošovicová krémová polievka

Krevety na zeleninovom lôžku
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Šťavnaté mäkké zemiaky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Hríbová mrvenička
Cesnakové bruskety
Šalát z grilovanej zeleniny
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Tabouleh
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracie závitky s prekvapením
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Plnená pečená cibuľa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Farebná šošovica
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Karí s bravčovým mäsom
Pizza v zemiakoch
Shakshuka s Ajvarom
Ravioly so šalviou
Jaipur kari
Strukovinové fašírky
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Losos s cuketovou krustou
Stredomorská frittata
Šošovicová polievka so špenátom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ražniči z mletého mäsa
Pohánka s klobásou
Morčacie rolky s ryžou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pikantné bravčové závitky
Domáce sushi
Zeleninové chipsy
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Medailónky s hnedou ryžou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na sladko
Sladko-kyslé grilované ražniči
Teľacia roláda
Oranžové rizoto
Polievka z rukoly a kreviet
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi