Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šošovicová polievka so špenátom

Šalát z grilovanej zeleniny
Pohánka s klobásou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Pikantné bravčové závitky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Farebná šošovica
Shakshuka s Ajvarom
Stredomorská frittata
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Polievka z rukoly a kreviet
Pizza v zemiakoch
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Hríbová mrvenička
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Plnená pečená cibuľa
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Oranžové rizoto
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Tabouleh
Karí s bravčovým mäsom
Cesnakové bruskety
Medailónky s hnedou ryžou
Šošovicová krémová polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Paradajková polievka s bazalkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Strukovinové fašírky
Kuracie závitky s prekvapením
Ražniči z mletého mäsa
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Ravioly so šalviou
Domáce sushi
Jaipur kari
Teľacia roláda
Kura na sladko
Šťavnaté mäkké zemiaky
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové chipsy
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi