Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Hrachová polievka

Lahodné pečené zemiaky
Stredomorská hríbová polievka
Voňavé pečené
Teľacia roláda
Vianočná roláda
Rolky z roštenky so zeleninou
Rýchle lasagne
Sladko-kyslé grilované ražniči
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Plnená pečená cibuľa
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Grilované kuracie prsia
Okúzľujúce letné kurča
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Plnené kuracie stehná
Tuniak so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zeleninové špízy
Opekaná zelenina
Polievka z fazuľových strukov
Pikantná rybacia zmes
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Grilované tofu
Talianske kuracie rizoto
Zapečené špagety s tuniakom
Makrelová nátierka
Špagety zo Stredomoria
Jemný hubový guláš
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát z grilovanej zeleniny
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Fish&Chips v tortille
Mäsová roláda a lá pahreba
Jahňacie so šalviovým medom
Biela ryba s fazuľou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kuracie rizoto
Stredomorské gnocchi
Kuracie závitky s prekvapením
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi