Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Tournedos s maslovou zeleninou

Šalát z grilovanej zeleniny
Vianočná roláda
Jemný hubový guláš
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Jahňacie so šalviovým medom
Okúzľujúce letné kurča
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracie závitky s prekvapením
Sladko-kyslé grilované ražniči
Rýchle lasagne
Lahodné pečené zemiaky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčová panenka so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Plnené kuracie stehná
Polievka z fazuľových strukov
Grilované tofu
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Fish&Chips v tortille
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ražniči z lososa
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rolky z roštenky so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Tuniak so zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Voňavé pečené
Pikantná rybacia zmes
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Talianske kuracie rizoto
Zeleninové špízy
Hrachová polievka
Teľacia roláda
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Grilované kuracie prsia
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Stredomorské gnocchi
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Makrelová nátierka
Mäsová roláda a lá pahreba
Biela ryba s fazuľou
Plnená pečená cibuľa
Kuracie rizoto
Stredomorská hríbová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho umenia.

Suroviny

300 g brokolice
400 g mladej mrkvy
1 balenie mrazenej žltej fazuľky (450 g)
soľ
750g hovädzí steak
korenie
80 g masla
1 polievková lyžica Podravka ochucovadlo
30 ml oleja
25 ml koňak (brandy)
100 ml červeného vína francúzskeho Bordeaux
40 g masla, nakrájaného na kocky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Očistíme a umyjeme brokolicu, mrkvu a fazuľky.
  • 2 Brokolicu nakrájame na ružičky, mrkvu na prúžky.
  • 3 Zeleninu krátko varíme vo vriacej vode (každú zvlášť), do ktorej pridáme štipku morskej soli tak, aby sa uvarila, ale nerozvarila, tzv. „al dente“.
  • 4 Po uvarení ihneď zeleninu presunieme do panvice so studenou vodou a ľadom, aby zostala chrumkavá a držala peknú farbu.
  • 5 Hovädzie filé narežeme na medailóniky v šírke 2 palcov, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji približne 1-2 minúty z každej strany tak, aby ostal steak vnútri mäkký a ružový a z vonku červený.
  • 6 Steak osolíme a odložíme na teplé miesto.
  • 7 Z panvice, v ktorej sme restovali mäso odoberieme prebytočný tuk, zalejeme koňakom a flambujeme.
  • 8 Pridáme víno, soľ, korenie a privedieme do varu.
  • 9 Do omáčky pridáme nakrájané maslo a dobre premiešame.
  • 10 V ďalšej panvici rozpustíme maslo, pridáme 1 polievkovú lyžicu Podravka ochucovadlo, potom scedenú uvarenú zeleninu, pomiešame a necháme na panvici chvíľku zohriať.

Porcia

Servírujeme na tanieri s opraženými toastami. Na každý plátok toastu dáme teplý steak, zalejeme šťavou a podávame so zeleninou.

Malé tajomstvá

Pri príprave omáčky použite zamrznuté kocky masla, ktoré jemne zahustia omáčku a dodajú jej jemnosť.

Zdieľať s priateľmi