Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Ražniči z lososa

Špagety zo Stredomoria
Krevety na zeleninovom lôžku
Rýchle lasagne
Bravčová panenka so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Jemný hubový guláš
Zeleninové špízy
Teľacia roláda
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Mäsová roláda a lá pahreba
Grilované tofu
Plnená pečená cibuľa
Fish&Chips v tortille
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Voňavé pečené
Makrelová nátierka
Opekaná zelenina
Kuracie rizoto
Stredomorská hríbová polievka
Talianske kuracie rizoto
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Vianočná roláda
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pikantným steakom
Tuniak so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Plnené kuracie stehná
Šťavnaté mäkké zemiaky
Okúzľujúce letné kurča
Tournedos s maslovou zeleninou
Stredomorské gnocchi
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Hrachová polievka
Pikantná rybacia zmes
Kuracie závitky s prekvapením
Grilované kuracie prsia
Polievka z fazuľových strukov
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Sladko-kyslé grilované ražniči
Biela ryba s fazuľou
Lahodné pečené zemiaky
Viac receptov pre túto náladu

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom od Podravky.

Suroviny

1 kg filiet z lososa
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
2 limetky alebo citróny
Ajvar jemný Podravka
čerstvé oregano
16 špajdlí

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
  • 3 Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
  • 4 Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  • 5 Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.

Tip

Špajdle na ražniči namočte do vody a nechajte ich postáť cca 1 hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.

Porcia

Podávame s Ajvarom Podravka a opraženými kúskami chleba.

Zdieľať s priateľmi